Fierbeți o banană în seara asta, beți lichidul și urmăriți ce face în somn

Cu toții am experimentat deja acele nopți neliniștite când ne-am amestecat și ne-am aruncat dintr-o parte în alta, uitându-ne la tavan și neputând să dormim mai mult de câteva ore toată noaptea.

Cu cât ne îngrijorăm mai mult de a petrece noaptea, cu atât mintea noastră funcționează mai mult. Și următorul lucru pe care îl observăm este că razele soarelui pătrund pe fereastră în camera noastră.

Am trăit eu multe astfel de nopți, până când am descoperit în sfârșit o rețetă de ceai gustos care mi-a schimbat complet somnul.

Ce cauzează probleme de somn

Ciclurile neregulate ale somnului sau chiar insomnia pot avea diverse cauze, cum ar fi depresia, stresul, sentimentele de anxietate sau suprasolicitarea mentală.

Unele medicamente pot provoca, de asemenea, insomnie, cum ar fi analgezice, antihistaminice sau medicamente pentru inimă și hipertensiune arterială.

Deși unele medicamente vă pot intoxica inițial, ele vă fac, de asemenea, să aveți nevoie să urinați mai des sau să provocați modificări psihologice care perturbă somnul.

Fie că este ceva din cele de mai sus, fie că este dependența ta de seară de telefonul sau computerul tău, ceva trebuie să se schimbe.

Ceai de banane

Nu-ți va veni să crezi, dar un simplu ceai de banane poate face minuni. Cum functioneazã?

Bananele, în special pielea lor, sunt pline de potasiu și magneziu. În timp ce magneziul ajută la prevenirea tulburărilor de somn, potasiul, împreună cu magneziul, relaxează mușchii.

Cel mai bine este să folosiți banane organice care nu au fost tratate chimic pentru această rețetă. Dacă nu primiți unul, puteți folosi și obișnuit, dar fără piele, deoarece conține multe spray-uri.

Ingrediente:

1 banană
1 oală cu 300 ml de apă
un vârf de scorțișoară (dacă vrei)

Metodă:

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați ambele capete ale bananei, să le tăiați în roți, să le curățați și apoi să puneți roțile cu piei într-o oală cu apă.

Dacă folosiți o banană obișnuită din supermarket, aruncați cojile deoarece sunt stropite.

Aduceți apa la fiert și fierbeți banana timp de 10 minute. După gătit, scurgeți lichidul și, dacă doriți, adăugați un vârf de scorțișoară pentru a-l aromă.

Bea ceai și mănâncă și banane fierte.

Cum functioneazã:

Gătind, substanțele benefice dintr-o banană devin mai accesibile și mai ușor de absorbit pentru organism. Efectul lor este astfel amplificat și le permite să înceapă relativ repede.
Cu această rețetă, nu numai că veți avea un desert foarte gustos înainte de culcare, dar și efectele sale calmante vă vor ajuta să dormiți mai bine.