5 motive pentru care ar trebui sa incepi sa consumi Pomelo. Nr. 3 este foarte important

Pomelo este un membru neobișnuit al citricelor, care are un număr surprinzător de beneficii pentru sănătatea oamenilor care sunt dispuși să facă un pic de căutare pentru el.

Aceste beneficii impresionante de sănătate ale fructului pomelo includ capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar, îmbunătățirea digestiei, scăderea tensiunii arteriale, reduce crampele, prevenirea anemiei, creșterea rezistenței oaselor, reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, prevenirea cancerului, protejează inima, este de ajutor în pierderea in greutate, şi stimularea sănătății orale și dentare.

Pomelo sunt considerate fructe citrice și sunt strâns legate de grapefruit și ceilalți membri ai genului Citrus. Numele său științific este Citrus maxima deoarece este cel mai mare citrus. Cea mai apropiată mărime față de acest rege al citricelor este un grepfrut.

Valoarea nutritivă a fructului pomelo

Motivul pentru care fructele pomelo sunt populare se datorează valorii lor nutriționale foarte puternice, inclusiv vitaminele, mineralele și conținutul organic cum ar fi vitamina C, potasiu, fibre dietetice, vitamina B6 și magneziu.

Nu are o varietate puternică de substanțe nutritive, dar acelea pe care le are sunt în proporții impresionante, în special vitamina C.

Beneficiile De Sănătate Ale Pomeloului

1. Îmbunătățește imunitatea

Deși o singură porție este mai mică decât un întreg de fructe, având în vedere cât de mare este, nu este o idee teribilă să mănâncaţi întregul fruct, având în vedere că fiecare felie conține aproximativ 60% din doza de vitamina C zilnică necesară.

Această sursă majoră de acid ascorbic a fost utilizată de generații în Asia de Sud-Est pentru un sistem imunitar rapid.

Vitamina C acționează ca o substanță antioxidantă pentru a crește activitatea celulelor albe din sânge și a ataca radicalii liberi, care pot deteriora sistemele organelor din organism.

Ajută la combaterea infecțiilor care duc la răceli, tuse, febră și simptome mai grave sau infecții microbiene, virale și bacteriene.

2. Ajută digestia

Majoritatea fructelor conțin cantități mari de fibre, iar pomelo nu fac excepție. Un fruct (numai carnea comestibilă) conține aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre.

Aceasta promovează digestia sănătoasă și elimină probleme cum ar fi constipația și diareea.

Conținutul ridicat de fibre îngroașă scaunul, promovează mișcarea netedă a tractului digestiv și stimulează secreția sucurilor digestive și gastrice pentru a descompune proteinele complexe și pentru a digera mai uşor alimentele .

Aceasta menține funcționarea sistemului digestiv la un nivel ridicat.

3. Reglează tensiunea arterială

Pomelosul este o sursă foarte bună de potasiu, iar fiecare fruct conține aproximativ 37% din necesarul zilnic.

Potasiul este un vasodilatator, ceea ce înseamnă că eliberează tensiunea vaselor de sânge și promovează creșterea circulației sângelui și oxigenarea organelor interne.

De asemenea, reduce presiunea asupra inimii și scade șansele de arteroscleroză , infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale (AVC).

4. Anti îmbătrânire

Nivelurile uriașe ale vitaminei C în pomelo acționează ca şi antioxidanți, care caută radicali liberi periculoși.

Un efect advers pe care radicalii liberi îl provoacă este degradarea pielii, care are ca rezultat apariţia îmbătrânirii premature , lucruri cum ar fi ridurile, pielea lăsată și pete de vârstă .

Consumul ridicat de vitamina C poate preveni acest lucru, așa că mâncați mai mulţi pomelo! Acesta conține, de asemenea, spermadină, o substanță chimică rară care se găsește de fapt în sperma umană, de unde și numele. Acest lucru a fost strâns legat de proprietățile anti-îmbătrânire !

5. Slăbire

Ambele grapefruit și pomelo conțin o „enzime de ardere a grăsimilor”, care vă poate ajuta să vă reduceți greutatea.

Se numește carnitin pamitoil-transferază și nu se găsește în multe alimente . Cu toate acestea, fructul poate spori serios lupta împotriva balonării.